Natuur en milieu in het Oldambt, Winschoten, Scheemda, Midwolda, Oostwold, 't Waar, Woldendorp, Bad Nieuweschans, Heiligerlee, Westerlee. Natuurlijk beheer openbare ruimte. Natuureducatie, educatie, natuurlijk tuinieren.
 

Minicursus Dagvlinders herkennen

UITNODIGING

Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging afdeling Oost-Groningen organiseert i.s.m. IVN Westerwolde-Oldambt en Club Oldambtster Groen een minicursus Dagvlinders herkennen. De minicursus wordt op donderdag 20 juni van 19.30 tot 22.00 uur gegeven in het museumgemaal “De Hoogte”, De Streep 19 in Nieuwolda.
Leden van de natuurverenigingen betalen € 5,-, niet-leden € 9,-. Inclusief een fraaie vlinderherkenningskaart.
De excursie is op zaterdag 29 of zondag 30 juni van 13 tot 15 uur. De juiste datum en locatie worden nader bepaald op de cursusavond. Aanmelden: https://www.knnv.nl/afdeling-oost-groningen/minicursus-dagvlinders-oldambt of via secretaris@oost-groningen.knnv.nl

In de cursus staan de volgende vragen centraal:
Welke vlinders zie je in jouw tuin? Is die vrolijke fladderaar een koolwitje, citroenvlinder of atalanta? Wat kan je doen voor de vlinders in je tuin?
Door deze cursus zie je steeds meer, kan je de vlinders herkennen, en weet je wat je moet doen om ze in jouw tuin te helpen.

Deze minicursus is een prima voorbereiding op de Tuinvlindertelling van 6 – 28 juli. De Tuinvlindertelling is een initiatief van de Vlinderstichting.
Met de waarnemingen van de Tuinvlindertelling wordt een beter beeld verkregen hoe het met de tuinvlinders in Nederland en natuurlijk ook in Oost-Groningen gaat.

Doet u mee met deze cursus?

Tags:
 
 
by R & T